Apua, mieheni on vegaani!

Kesällä mieheni alkoi ehdotella, että mitä jos pidettäisiin kerran viikossa kasvisruokapäivä. Nyökyttelin ja ajattelin, että kyllä se onnistuu. Myöhemmin puheessa vilisi punaisen lihan poisjättäminen ja lopulta myös muun lihan. Nyt muutamaa kuukautta myöhemmin mies onkin sitten täysin vegaanisella ruokavaliolla. Meidän sekaaniperheen jääkaappiin tulikin ihan uusia tuotteita.

Vegaanisia muffinsseja

Voin sanoa, että ei tämä ihan kivuttomasti omalta kohdaltani mennyt. Tuen tietysti ja ostan tarvittavat ainekset kaupasta. Kirjastostakin raahasin ison kasan vegaanikeittokirjoja. Mutta itse olen hitaammin syttyvää tyyppiä, enkä ole oikein valmis radikaaleihin muutoksiin. Ja kun usein kipuilen sen kanssa, ettei lapsille ruoka maistu, niin nyt mieskin jättää ne syömättä.

Vihersmoothie

Toki voisin itsekin yrittää siirtyä kasvisruokaan, mutta lapset eivät ainakaan nopeasti tuollaista muutosta onnistu tekemään. Tämän myötä olen kuitenkin lisännyt kasviksia ruokavaliooni ja jopa tykästynyt vihersmoothieihin.

Vegaaninen mustikkapiirakka

Juuri keskustelin esikoisen kanssa, mitä voisimme tehdä maapallon hyväksi. Siinä keskustelussa tuli esille, että voitaisiinhan me syödä vähemmän lihaa niin kuin pappa. Niin, siinä on miettimistä itse kullakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s