Pikkuunen lukupiiri: Teemestarin kirja

Tervetuloa blogini ensimmäiseen verkkolukupiirin!

Ensimmäiseksi kirjaksi valikoitui Emmi Itärannan Teemestarin kirja vuodelta 2012.

Teemestarin kirja kertoo maailmasta, jossa juomakelpoinen vesi on loppumassa ja sen käyttöä säännöstellään sotilasvallan avulla rajusti. Noria on teemestarin tytär, tuleva teemestari itsekin. Hänen isänsä uskoo hänelle salaisuuden, jonka paljastuminen johtaisi vakaviin seuraamuksiin.

Minun mielestäni kirja on kauniisti kirjoitettu tarina mahdollisesta tulevaisuudesta. Kauneimpia lukemiani dystopiakuvauksia. Ja juuri siksi haluan jakaa tämän kokemuksen teidän kanssanne. Mikäli haluat lukea kirjan tai olet sen jo lukenut, olet tervetullut keskustelemaan kirjasta ja sen herättämistä ajatuksista lukupiiriin, joka pidetään joulukuun puolessa välissä täällä blogin puolella.

Kommentoi mielellään tätä postausta, mikäli olet lähdössä mukaan, olisi kiva tietää millainen osanottajamäärä innokkaita lukijoita löytyy. 🙂 Ja mikäli kysymyksiä herää vastaan niihin mielelläni.

Jos jaat jotain Instagramissa, niin hastag on #pikkuunenlukupiiri ja/tai tägää minut kuvaan @pikkuunen . Kiitos!

Vielä kerran, tervetuloa mukaan!

10 kommenttia artikkeliin ”Pikkuunen lukupiiri: Teemestarin kirja

 1. Kerkko Vihava sanoo:

  Hei, yritänpä ehtiä osallistumaan – kalenteri ei oikein ole minun juttuni… Luin kirjan suurella mieltymyksellä heti ilmestyttyään, vaikka aihe olikin muuta kuin miellyttävä – ehkä olemme menossa tuollaiseen tulevaisuuteen, mutta pahalta tuntuisi! Heti alusta löytyi tuttuuden tunne: Jukka Parkkisen “Vanhan kulttuurin kurssi” ja “Allstar, sinun tähtesi” kertovat samanlaisesta Suomesta ja maailmasta kuin Teemestari – veikkaisin Emmin vähintäänkin lukeneen näitä joskus – mikä ei tietenkään yhtään vähennä tämän kirjan arvoa, “kaikki vaikuttaa kaikkeen” ja alitajunta muokkaa kaikkea… Pidetään yhteyttä!

  Tykkää

  • pikkuunen sanoo:

   Hei! Kiitos vinkeistä, pitääpä etsiä käsiini nuo!

   Yritän muistutella joskus marraskuussa tästä lukupiiristä, ajattelin vaan antaa oikeasti aikaa lukea kun meidänkin kirjastossa näitä on vain yksi. 🙂

   Tykkää

 2. MariaP sanoo:

  Mukana ollaan. Kirjan luin reilu vuosi sitten, joten sisältö kohtalaisesti mielessä ja lukaisen vielä uudelleen, jos vain aika riittää.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s