Eva Frantz: Sininen huvila

Palailtiin juuri syyslomalta talvisesta Lapista. Matkalukemisena oli tämä Eva Frantzin upea Sininen huvila.

En yleensä hirveästi pidä dekkareista, koska niiden maailma on aika synkkä ja sisältää usein huumeita ja silmitöntä väkivaltaa. Sellaiset saa ahdistumaan, eikä päähenkilötkään ole yleensä samaistuttavia.

Erästä koulutyötä varten tutustuin suomenruotsalaisiin kirjailijoihin ja Eva Frantzin nimi nousi esiin. Laitoinkin hänen ensimmäisen suomennetun kirjansa varaukseen.

Kirja on nimeltään Sininen huvila, se aloittaa poliisi Anna Glad kertovan Cozy crime – dekkarisarjan.

Juuri tämä termi, cozy crime, kannattaa pistää mieleen. Uskon että tässä on iso markkinarako dekkaririntamalla. Tällaisessa kirjassa ei tarvitse pelätä mässäilyä väkivallalla, mutta silti jännitystä riitti loppuun asti.

Kirja alkaa kun suosittua bloggaajaa Becca Stenlundia vastaan hyökätään hänen kotonansa. Beccan poika lähtee hakemaan apua äidillensä ja poliisit saapuvat paikalle.

Rikosta selvitetään verkkaisesti, samalla syventäen roolihahmoja. Anna Glad on erittäin samaistuttava henkilö, jonka vuoksi kirjaa on miellyttävä lukea. Muutenkin henkilöhahmot tuntuvat uskottavilta, kuten Annan työpari Rolf, joka on juuri sellainen sympaattinen poliisi, jonka voisi kuvitella löytyvän jokaiselta poliisiasemalta.

Tämä dekkari oli todella minun makuuni ja odotan kovasti seuraavia osia, koska Annan kasvua poliisina ja muutenkin itseänsä etsimistä haluan seurata jatkossakin.

Oletko lukenut kirjan, mitä pidit? 😊

Yksi kommentti artikkeliin ”Eva Frantz: Sininen huvila

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s