Kirja, joka jäi kesken

Minä en helposti luovuta kirjojen kanssa. Yleensä, jos aloitan jonkun kirjan, luen sen loppuun vaikka väkisin. Vuoden aikana kirjoja jää kesken ehkä yksi tai kaksi. Tänä vuonna kesken jääneitä kirjoja on ollut lähinnä sellaisia, joita on pitänyt lukea koulua varten. Olen sitten yrittänyt löytää jonkun toisen, jonka olen saanut luettua. Juhannustanssit ja Sonja O. kävi täällä on sellaisia kirjoja, joita en vaan päässyt loppuun. Juhannustansseja en saanut kunnolla alkuunkaan.

Mutta tämänkertaiseen kirjaan. Kjell Westön uutuus Rikinkeltainen taivas on erittäin kehuttu ja meidänkin kirjastossa on siihen erittäin pitkät jonot. Olen osallistumassa lukupiiriin tämän kirjan tiimoilta ja samoin Kjell Westön kirjailijailtaan ensi kuussa.

Miksi tämä kirja sitten jäi kesken? Kirjan teksti oli mielestäni raskasta luettavaa, en yhtään pidä tuon tyyppisistä hitaasti etenevistä tarinoista. Nimetön minäkertoja ärsytti ja samoin hänen tapansa kuvata omaa elämäänsä rikkaiden Rabelleiden perheen kautta. Kertoja painotti liikaa seksuaalisia kokemuksia ja ollessa vielä muistoinensa epäluotettava, niin se ei jaksanut mielestäni kertomusta kantaa niin, että mielenkiinto olisi säilynyt loppuun asti.

Toinen syy oli myös, että e-kirja formaattina ei miellytä ja varsinkaan kun tarina ei kiinnostanut, puhelimeen ei tehnyt mieli tarttua. Laina-aikakin loppui, joten hyppäsin nopeasti loppuun selvittääkseni kuka puukotti kirjan alussa Alex Rabellia. Mutta itselleni se oli sen pituinen se.

Pystytkö sinä jättämään kirjan helposti kesken vai luetko aina loppuun asti? Entä Kjell Westön uutukainen, minkälaisia ajatuksia teillä heräsi?

Yksi kommentti artikkeliin ”Kirja, joka jäi kesken

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s