Clare: Keskiyön valtiatar

Tunnustan! Olen iso YA-kirjallisuuden fani, jonka vuoksi nuorten hylly on tullut tutuksi, vaikka ikää on tuplasti ns. kohderyhmään kuuluvalle.

Rakastan Cassandra Claren Varjojen kaupungit-sarjaa ja odotinkin innolla Varjometsästäjät-sarjan ensimmäistä osaa. Eikä tämä Keskiyön valtiatar pettänyt odotuksia.

Keskiyön valtiatar on itsenäisen jatkosarjan aloitus, mutta tapahtumat sijoittuvat noin viisi vuotta Varjojen kaupungit-sarjan jälkeen, joten suosittelen lukemaan sen sarjan ensiksi.

Kirjassa on paljon viittauksia Varjojen kaupungit-sarjaan, esimerkiksi sieltä tutut päähenkilöt Jace ja Clary vilahtelevat mielestäni liiaksikin asti kirjan sivuilla. Keskiyön valtiatar on oma tarinansa ja seisoisi hyvin ihan omillaankin.

Tämän kirjan päähenkilöt ovat Emma ja Julian, jotka ovat sitoutuneet toisiinsa Parabates-seremonian kautta, joka tekee heistä taistelutovereita ja parhaita ystäviä. Varjometsästäjillä on olemassa laki, jonka mukaan parabateet eivät saa rakastua toisiinsa. Emman ja Julian välillä silti kipinöi ja siitä tulee tämän kirjasarjan jännite. Laki on kova, mutta se on laki. Niin kuin Blackthornin suvun motto kuuluu.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Los Angelesiin, jossa on sattunut murhia hämärissä olosuhteissa. Murhissa on yhteneväisyyksiä Emman vanhempien murhiin, joka saa varjometsästäjät kiinnostumaan. Pakkaa tulee sekoittamaan Aaveratsastajat, jotka luovuttavat Julianin veljen Markin heille vastineeksi murhien selvittämisestä. Osaksi haltia, osaksi varjometsästäjä Mark kaapattiin aaveratsastajiin eikä vuodet siellä olleet helppoja. Eikä paluuta helpota haltiaprinssi Kieran, joka ei malta päästää Markia silmistään.

Kirja etenee Claren kirjoista tutulla kaavalla, mutta toimii silti. Lähes 750 sivua tuli luettua parissa viikossa kaiken koulustressin keskelläkin.

Suosittelen tutustumaan Claren teoksiin, jos pidit esimerkiksi Twilightista. Varjojen kaupungit-sarjasta löytyy myös ensimmäisestä osasta elokuva ja sitten pidemmälle ehtinyt tv-sarja Netflixistä.

Kirjailija: Cassandra Clare

Kirja: Keskiyön valtiatar (Varjometsästäjät 1)

Kustantaja: Otava

Julkaisuvuosi suomeksi: 2017

Yksi kommentti artikkeliin ”Clare: Keskiyön valtiatar

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s