Jukka Behm: Pehmolelutyttö

”Nuoret haluavat olla aikuisia ja aikuiset nuoria. Aika harva on tyytyväinen siihen, mitä hän on tällä hetkellä, enkä minäkään ole siitä tietysti poikkeus.”

Pehmolelutyttö, s. 80

Tartuin tähän Jukka Behmin Finlandia Junior-ehdokkuuden saaneeseen kirjaan ristiriitaisin tuntein. Halusin lukea kirjan, koska sen rankka aihe voi olla monen nykynuorenkin todellisuutta. Mutta silti mietin lukiessani, että onko minun pakko tietää?

Kirjan luettuani tiesin vastauksen. Kyllä, minun oli pakko tietää, jotta voisin varjella omaa tyttöäni vastaavalta. Kirjan mukana olisikin voinut olla opas tyttöjen vanhemmille, että toimimalla näin, voit ehkä estää tämän.

Pehmolelutyttö on kirja Emiliasta, joka kertoo tarinaansa pehmoleluilleen. Emilia myy aikaansa aikuisille miehille, jotka ihailevat hänen kuviaan netissä.

Kirja kuvaa nuoren tytön maailmaa, jossa ei ole todellisia ystäviä. Emilian ihmissuhteet ovat todella pinnallisia ja onkin vaikea kuvitella, että jollain nuorella olisi asiat noin. Mutta yksinäisiä ja kiusattuja on paljon. Emiliaa ei ainakaan suoraan sanottuna kiusata, mutta rivien välistä voi lukea yksinäisyyden ja hyväksynnän tarpeen, joihin hän saa helpotusta miehiltä.

Kirja on sellainen, jonka aihe saa pohtimaan nuorten tilaa yhteiskunnassa. Ja sitä, kuinka aikuiset käyttäytyvät kuin olisivat vielä nuoria, vaikka pitäisi olla aikuinen ja ottaa vastuuta. Olisin itse toivonut ehkä syiden tarkempaa analyysia, mikä siis johti Emilian tähän tilanteeseen. Nyt asia tuntui loppujen lopuksi lähteneen ihan viattomasti muutaman kuvan laitosta nettiin ja niiden kommentoinnista.

Voi kun voisin itse olla niin läsnä lapsilleni, ettei heidän tarvitsisi pehmoleluillensa uskoutua. Eikä heidän tarvitsisi ikinä hakea hyväksyntää tuollaisella tavalla, koska täällä heitä rakastetaan ja arvostetaan.

Jukka Behm: Pehmolelutyttö

WSOY 2017

Yksi kommentti artikkeliin ”Jukka Behm: Pehmolelutyttö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s