Olen tämän reseptin jakanut jo aikaisemmissa blogeissani, mutta taas on sen aika. Tehtiin tänään kanasalaattia ja tällä kertaa mentiin tällä jo perinteeksi muodostuneella reseptillä. Mukavaa päivää sinulle!
Maailman paras kanasalaatti
- Kanasuikaleita
- Pekonia
- Maissinjyviä
- Ananasta
- Tomaattia
- Kurkkua
- Vihreää salaattia
Kastike:
- Kermaviiliä 2 dl
- Curryjauhetta 1 tl
- Suolaa
- Valkopippuria
- Valkosipulijauhetta
- Ananasmehua 1 rlk
Valmista ensin kastike. Valuta ananastölkistä hieman mehua sivuun. Sekoita kermaviiliin curryjauhe, suola, valkopippuri ja valkosipulijauhe. Lisää ananasmehu ja sekoita. Nosta kaappiin siksi aikaa kun teet salaatin.
Ruskista kanasuikaleet pannulla. Laita pekonit leivinpaperin päälle pellille ja kylmään uuniin, jonka lämmität 200 asteiseksi. Kun pekonit ovat tarpeeksi rapeita, nosta siivut uunista talouspaperin päälle valuttamaan turhat rasvat pois. Odota hieman jäähtymistä, sen jälkeen murusta pekoni pieneksi.
Valuta maissinjyvät ja ananakset. Huuhtele kasvikset. Leikkaa tomaatti, kurkku ja salaatti valmiiksi. Aseta ainekset joko erikseen kulhoihin tai laita kerroksittain isoon salaattikulhoon. (Salaatti, tomaatti, kurkku, maissi, ananas ja kana, päälle pekoni murustettuna.)
Jos salaattiin kaipaa jotain vielä lisää, niin suosittelen seuraavia:
- Salaattijuusto
- Joku muu pehmeä juusto
- Siemensekoitus
- Paprika
- Leipäkrutongit
- Patonki