Pikkuunen lukupiiri: Alku

Tervetuloa blogini toiseen lukupiiriin!

Tämän kerran lukupiirikirjana on Dan Brownin uutuuskirja Alku, jonka itse kuuntelin äänikirjana viime vuoden puolella. Nyt olen palautellut tapahtumia mieliin ihan painetun kappaleen kanssa.

Lukupiirin idea on seuraava: Keskustelu kirjasta käydään kommenteissa tämän kirjoituksen alla. Oletuksena on, että keskusteluun osallistuvat ovat itse lukeneet kirjan, jonka vuoksi juonipaljastuksilta ei voi välttyä. Joten tästä eteenpäin lukeminen vain omalla vastuulla!

Dan Brown Alku

Dan Brown on yksi suosikkikirjailijoistani ja hänen teoksistaan varsinkin Enkelit ja demonit ovat omassa top kympissäni parhaissa lukemissani kirjoissa. Alku noudattaa mielestäni aika samaa kaavaa kuin muutkin Robert Langdon – teokset.  Mitä olette mieltä, onko Langdon roolihahmona kehittynyt kirjojen myötä?

Mistä me tulemme? Mihin olemme menossa? Nämä ovat kirjan kaksi kantavaa kysymystä. Itse odotin ehkä jotain järisyttävämpääkin, mutta silti kirja sai miettimään kautta tunnetun historian olevia kulttuureja, niiden jumalia ja uskontoja. Ihmisellä on tarve selittää sitä, mistä on oikein tulossa. Tämä pätee mielestäni ihan omaan henkilökohtaiseen historiaan kuin ihmisen alkuperäänkin. Minkälaisia reaktioita Edmondin ajatukset teissä herättivät? 

Myönnän itse, että teknologia on saamassa isoa osaa myös omassa elämässäni. Joskin en tiedä näenkö sen muutavan meitä rotuna, mutta ihmisinä ja kulttuurina kyllä. Seuraan aktiivisuuttani, nukkumistani ja painoani elektroniikan avulla ja täytyy myöntää, että älypuhelin on todella iso osa päivääni. Mutta tappaako teknologia ihmisen? Pystymmekö me hallitsemaan teknologiaa vai hallitseeko se jo meitä?

Tässä olisi nyt ensimmäisiä pohdintoja kirjasta. Katsotaan mihin keskustelu viikon aikana kehittyy, toivottavasti ideoita syntyy ja kysymyksiä esitetään. Vastailkaa mielellänne myös toisten kommenteihin, jotta saadaan vuorovaikutusta syntymään.

Aktiivista lukupiiriaikaa olisi viikon verran, senkin jälkeen keskustelu jää avoimeksi, jos haluat vielä myöhemmin kommentoida.

Vielä kerran tervetuloa lukupiiriin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s