Burger tasting @Friends&Brgrs

Sain viime viikolla kutsun Burger tasting-iltaan kotikaupunkimme ylpeyteen, Friends&Brgrsiin. Olin ilmeisemmin täyttänyt taas jonkun asiakaskyselyn, jonka ansiosta kutsu kävi. Hyvä näin, sillä pääsimme äitimme kanssa maistelemaan laajan valikoiman hampurilaisia, ranskalaisia ja juomiakin.

Ensimmäisenä tarjolle tulivat kesällä tullut uutuus, Halloumi-ranskalaiset. Ja lisäksi annos tavallisia ranskalaisia kolmen eri dipin kera. Halloumi-juusto onkin ennalta tuttu, mutta näin friteerattuna aivan uusi kokemus. Oli todella herkullista! Friends&Brgrsin ranskalaiset ovat jo kuuluisia, tällä kertaa ne olivat onnistuneet todella hyvin niin rapeuden kuin suolaisuuden kanssa. (Dipeistä sen verran, että Aioli oli mielettömän hyvää!)

Juomaksi saimme Friends&Brgrsin omaa tuotantoa, jossa makuina sitruuna, mansikka ja puolukka-omena. Näissä maistuu todella oikeat maut, joten voi hyvin maistaa esimerkiksi kesän mansikat ja happamat puolukat. Limsat valmistetaan Ahvenanmaalla.

Tämän kuvan kanssa jopa minä menin hieman mokaamaan, joka kuvaan melkein kaikki annokseni. Eli kerkesin haukata palan ennen kuvan ottamista. 😄 Ensimmäinen kaikille tuotu hampurilainen oli tämän kuukauden spesiaalihampurilainen, BBQ hampurilainen. Tässä välissä mm. paahdettua sipulia, pekonia ja bbq-kastiketta. Hyvä yhdistelmä, joka toimii, kastikkeen määrästä pieni miinus. 4/5 pistettä.

Seuraavaksi tarjolle tuli kanahampurilainen. Tässä ei olekaan kanahampurilaiselle tyypillisesti paneroitua ja friteerattua pihviä, vaan raikas kanafilee. Lisäksi uunipaahdettua tomaattia, rucolaa, karamellisoitua sipulia ja aiolia. Tämä yhdistelmä oli minulle mieleen, koska pidän raikkaista mauista. 5/5.

Tässä vaiheessa vatsa alkoi olla jo todella täynnä, kun kolmas maistiainen tuotiin pöytään. Umami-hampurilainen on saanut nimensä yhdestä viidestä perusmausta, jota ihminen maistaa. Hampurilainen sisältää cheddarjuustoa, karamellisoitua sipulia, uunipaahdettua tomaattia ja umami-majoneesia. Umami-hampurilainen vaikutti muiden kanssa olijoiden mukaan olevan enemmän miesten mieleen. Itselleni tämä yhdistelmä oli liian raskas, joten 3/5 pistettä.

Viimeinen omavalintainen hampurilainen oli Aioli hampurilainen. Tästä tuli oma suosikkini! Rakastan valkosipulia ja ravintolan oma aioli ihastutti jo ranskalaisten ja kanahampurilaisen kanssa, joten tämä oli nappivalinta. 5/5 pistettä.

Jälkiruoaksi meille oli varattu vielä mansikka- ja suklaapirtelöt. Itse valitsin mansikan, jossa todella maistuvat oikeat marjat esanssin sijaan.

Viimeisten suupalojen jälkeen olo oli kuin joulupöydästä noustessa. Vatsa ihan liian täynnä, mutta mieli on hyvä. Tällaisen mahdollisuuden soisi suotavan kaikille Pietarsaarelaisille, jotta me tietäisimme mistä maailmalla puhutaan. Loistoilta, kiitos Friends&Brgrs!

(Ei ole maksettu mainos, ihan hyvällä mielelläni tätä kirjoitan.)

Jätä kommentti